2024. április 19. - Emma

A lakosságnak anyagi kérdés az energiatakarékosság

A lakosság számára az energiatakarékosság anyagi kérdés, de sokan nem rendelkeznek megfelelő információval a lehetőségekről - állapítja meg a Prímagáz személyes megkérdezéssel reprezentatív mintán végzett felmérése.
2011. július 7. csütörtök 09:28 - HírExtra
A legnagyobb belföldi propán-butángáz forgalmazó cég kutatásában megkérdezettek 30 százaléka nem is foglalkozott az energiatakarékosság gondolatával - közölte a társaság az MTI-vel. Akik igen, azok közül 41,8 százalék nem tett érte semmit és csak 28,7 százaléka végzett már valamilyen energiatakarékossági korszerűsítést.

A kutatás ezerkétszáz fős reprezentatív mintán végezték a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) irányadó kvótái alapján.

Az energetikai korszerűsítés formái közül a nyílászárók cseréje szerepel az élen, pedig - a Prímagáz megállapítása szerint - ez önmagában gyakran kevesebb energia-megtakarítást jelent, mint azt az emberek gondolnák. A külső falak szigetelése 42,7 százalékkal szerepel, a fűtési rendszer korszerűsítése 25,9 százalékkal a harmadik. Az alternatív energiahordozókat pedig a megkérdezettek mindössze 1,7 százaléka használta fel.

Túl sokba kerülne bármilyen átalakítás a megkérdezettek 70 százaléka szerint, s - hívja fel a figyelmet az ellentmondásra a kutatás - pont azok nem áldoznak az energiatakarékosságra, akiknek leginkább szükségük lenne a spórolásra.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását