2024. április 20. - Tivadar

Nem jó, ha túl olcsó

A Fővárosi Állat- és Növénykertnek a Széchenyi Fürdő vizével történő fűtésére kiírt tárgyalásos egyszerű közbeszerzés eredményét megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) azzal, hogy a nyertes ajánlattevő ajánlatát újra kell értékelni - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.
2011. július 2. szombat 16:05 - HírExtra
A feladat a két intézmény közti távfűtő vezeték kiépítése, majd az állatkertben hőközpontok kialakítása volt. A három ajánlattevőből kettő 194 millió forintot kért a munkákért, míg a harmadik 227 millió forintért végezte volna el ugyanazt.

Az ajánlatkérő kiszámította a három ajánlat számtani átlagát, mivel a két olcsóbb több mint 15 százalékkal tért el ettől, indoklást kért. Az egyik nem válaszolt, így kiesett a versenyből, míg a másik indokolta az árat, amit az ajánlatkérő elfogadott, és nyertesnek hirdette ki ezt a céget.

A vesztes cég jogorvoslatot kért a KDB-től, mivel ragaszkodott ahhoz, hogy kirívóan alacsony ajánlat lett a nyertes.

A döntőbizottság megállapította, hogy a nyertes túl általánosan indokolta az árait, de ilyen volt maga a kérdés is. Ezért alaposan meg kell vizsgálni, hogy valóban kirívóan alacsony-e a nyertes cég ára, és ezt követően kell újra döntenie az ajánlatkérőnek. Miután a jogsértés reparálható, bírságot nem szabott ki a KDB.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását