2024. május 20. - Bernát, Felícia

Bajnai: idén talpraállhat a turizmus

A turizmus az idén túljuthat mélypontján, 3-4 százalékos növekedés várható az ágazatban - mondta elemzőkre hivatkozva Bajnai Gordon miniszterelnök a Turizmus Idegenforgalmi Kiadó Kft. által szervezett XVIII. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó rendezvényen, kedden este Budapesten.
2010. február 1. hétfő 22:27 - HírExtra
A miniszterelnök úgy fogalmazott: "a turizmust ez a válság – és általában minden válság - jobban érinti, mint egy átlagos ágazatot, jobban ki van szolgáltatva az időjárásnak, a turisztikai hangulatoknak, világpolitikai konfliktusoknak, gazdasági válságoknak". Így tavaly mind a vendégek, mind pedig a vendégéjszakák száma 8,5-9 százalékkal mérséklődött.

Hozzátette: ezzel a visszaeséssel az ágazatban dolgozók csaknem egy havi jövedelme esett ki.

A miniszterelnök szavai szerint a turizmust nemcsak a válság, de az arra adott válaszok közül is sok súlyosan érintette, de a sikeres együttműködés eredményeképpen több területen kompromisszum született. Szerinte az együttműködésnek köszönhető az is, hogy a szakma összesen 300 milliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat. Az európai uniós forrásokból ugyanis több mint 300 milliárdot biztosítanak, ebből 140 milliárd sorsa már eldőlt, jelenleg 300 projekt áll beruházás alatt - ismertette a miniszterelnök. Rámutatott: ez alapvetően új minőségű kínálatot is jelenthet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását