2024. május 8. - Mihály

Jobbik: nem muszáj az EU-ban maradni

A Jobbik szerint csak akkor szabad az Európai Unió tagjának maradnia Magyarországnak, ha az a költség-haszon elemzésben egyértelműen pozitív egyenleget mutat, ami jelenleg nem mondható el - jelentette ki az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.
2011. július 1. péntek 14:18 - HírExtra
Gyöngyösi Márton leszögezte: Magyarország eddigi uniós tagsága egyetlen várt területen sem hozott áttörést. Így nem sikerült orvosolni a foglalkoztatási gondokat, csökkenteni a területi egyenlőtlenségeket, emelni a K+F tevékenység szintjét és nem született újjá a mezőgazdaság sem - mondta az ellenzéki politikus. A jobbikos képviselő hangsúlyozta: bár a befizetések és a lehívott támogatások mérlege pozitív egyenleget mutat, de "jelentősen nőtt a magyar gazdaság korlátozottsága" és a beérkező források - például gépvásárlásoknál - sok esetben nem a magyar gazdasági szereplőket, hanem a nettő befizető országok gazdaságát támogatják.

Gyöngyösi Márton szerint a kormánynak újra kellene gondolnia Magyarország uniós tagságát és ennek vizsgálatakor figyelembe kellene vennie "az alternatív megoldásokat is: mit jelenthetne egy szoros gazdasági együttműködés Kínával, vagy egy jövőbeni Turáni Unióval: többek között Törökországgal és Kazahsztánnal."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását