2024. április 29. - Péter

Nőtt a vállalkozásoknál alkalmazottak száma

Egy év alatt 47 ezer fővel nőtt a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál alkalmazottak január-áprilisi átlagos létszáma, a 2,6 százalékos emelkedéssel létszámuk 1 millió 833 ezer főt tett ki - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2011. június 17. péntek 11:18 - HírExtra
A gyorstájékoztató szerint a költségvetési szférában dolgozók létszáma az átalakuló közfoglalkoztatási rendszer hatására 4,6 százalékkal 720 ezer főre csökkent.

A közfoglalkoztatottak nélkül számított 681 ezer fős létszám csaknem megegyezik a 2010. január-áprilisi adattal.

A vállalkozásoknál foglalkoztatottak április létszáma 37.900-zal haladta meg az egy évvel korábbit, míg a költségvetési szektorban alkalmazott állomány 36.400 fővel csökkent. Ez utóbbi csökkenésből 29.300 fő a közfoglalkoztatás keretei közül került ki: az itt foglalkoztatottak létszáma 31,6 százalékkal kevesebb, 63,5 ezer fő volt áprilisban. Közülük 15,5 ezer jutott teljes munkaidőben közmunkához, alig ötöde a tavaly áprilisban regisztrált 72 ezer főnek. A nem teljes munkaidőben áprilisban számba vett 48 ezer közfoglalkozott 2,3 szorosa az egy évvel korábbi 20,7 ezer főnek.

Áprilisban 4,9 százalékkal többen dolgoztak a feldolgozó iparban mint egy évvel azelőtt, de az építőiparban is 1 százalékkal nőtt a létszám. Az oktatási szektorban nem változott az alkalmazottak száma egy év alatt, a humán egészségügy és szociális ellátás területén 5,6 százalékkal kevesebben dolgoznak mint egy éve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását