2024. május 14. - Bonifác

Londonban a magyar bankszektorról

A devizahitelesek terheinek könnyítését célzó megállapodáson túl további ösztönzőkre lenne szükség a magyar bankszektor hitelezési tevékenységének élénkítésére - állapították meg hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.
2011. június 6. hétfő 13:41 - HírExtra
A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlege által a magyar kormány és a bankok megállapodásáról szóló, befektetőknek összeállított elemzés szerint a bejelentett intézkedéscsomagot "jó kompromisszum", ám reálgazdasági hatása valószínűleg korlátozott lesz.
A ház szerint az ingatlanárverezési tilalom feloldása kedvező fejlemény, mivel mérsékelődik a késztetés az utóbbi években széleskörűvé vált nem törlesztésre, az értékesíthető ingatlanok arányára megszabott szigorú kvóták azonban azt jelentik, hogy a bankok csak hosszú idő alatt tudnak megszabadulni nem teljesítő kinnlevőségeiktől.

A kormánynak más módszereket kell találnia a magánszektorba irányuló banki hitelezés ösztönzésére, a megoldás a bankszektor adóterheinek csökkentése lehet 2012 után - áll a JP Morgan elemzésében.

Egy másik nagy citybeli befektetési ház, a Morgan Stanley hétfői értékelésében szintén úgy vélekedett, hogy a magyar bankok csak "nagyon lassan" tudják majd megtisztítani hitelportfolióikat. A cég londoni elemzői szerint akkor lehetne számítani a hitelezés élénkülésére, ha az új hitelek adóalap-csökkentő tételként szolgálhatnának banki különadó számításához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását