2024. április 29. - Péter

Kormány vs. szakszervezetek: nincs megállapodás

Nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között - mondta Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke.
2011. június 3. péntek 20:21 - HírExtra
A megbízott elnök szerint hétfőn folytatódnak a tárgyalások, de már nem a BM-mel, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel.

"Megállapodás nincsen, nem is gondolkodtunk megállapodásban, esetleg tudomásulvételben. A mai megbeszélés eredménye az, hogy minden szakszervezet testületi ülés elé viszi az anyagot. Hétfőn folytatjuk a munkát" - jelentette ki Powell Pál.

Elmondta, hogy bekerült a tárgyalásról készült jegyzőkönyvbe a közös megegyezéses nyugdíjbamenetel lehetősége is, 52 év betöltött és 25 év tényleges szolgálati idő után, miniszteri engedéllyel.

Powell Pál közölte, a szigorításokat továbbra sem tudják elfogadni. Szólt arról is, hogy az egyeztetésen Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnöktől kér időpontot, hogy fogadja a szakszervezeti vezetőket.

A hétfőre várható találkozóig testületi ülések lesznek - mondta, hozzátéve: előtte konzultálnak a szakszervezeti vezetők, a megbeszélésen lehet jelen lesz a belügyminiszter is.
Powell Pál azt mondta, hogy a miniszterelnökkel való találkozásig nem szerveznek demonstrációt.

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, akit az egyeztetés előtt a sztrájkbizottság elnökévé választottak, bejelentette: megbízatását hétfőig vállalta.

Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője azt mondta: "aktív és tartalmas egyeztetésen vannak túl". Több kérdésben sikerült a szakszervezetek elképzeléseit, javaslatait beépíteni - tette hozzá. Kijelentette: a miniszteri tárgyalások ezzel lezárultak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását