2024. április 20. - Tivadar

Változik a MOL vezetése

Áldott Zoltán, a Mol kutatás-termelés üzletág ügyvezető igazgatója június 1-től teljes kapacitásában a horvát INA igazgatóságának elnöki feladatait látja el.
2011. május 27. péntek 11:27 - HírExtra
A divízió vezetői feladatkörét pedig Fasimon Sándor veszi át, aki előtte a magyar cég június 1-jével megszűnő ellátás és trading szervezetét vezette - közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján pénteken.

Fasimon Sándor kutatás-termelés ügyvezető igazgatóként az executive board-nak (EB) is tagja lesz, Áldott Zoltán pedig tagja marad.

Áldott Zoltán pozíciója mellett feladatul kapta, hogy dolgozza ki a Mol-csoport déli régiójára, a horvát, szlovén, montenegrói és bosnyák piacokra vonatkozó stratégiát, azok felügyeletének koncepcióját.

Az új downstream divízión belül a termékelőállítás és kereskedelem új ügyvezető igazgatója június 1-jétől Kelemen Béla lesz - áll a közleményben.

A petrolkémia új igazgatói és egyben a TVK Nyrt. új vezérigazgatói tisztét június 1-jétől Pethő Zsolt tölti be, míg a korábbi stratégia és üzletfejlesztés szervezet igazgatója, Galácz Ábel a downstream divízión belül a kereskedelem szervezet új igazgatója lesz.

A Mol stratégia és üzletfejlesztés szervezete június 1-től kettéválik: a vállalati üzletfejlesztés szervezet vezetője Bacsa György lesz, a stratégia elemzés és tervezést magába foglaló stratégia szervezetet pedig Péntek András fogja irányítani.

A szervezeti változást követően az igazgatóság valamint a felügyelőbizottság tagjain kívül június 1-jétől Hernádi Zsolt, egyben az igazgatóság elnöke, Molnár József, egyben igazgatósági tag, Világi Oszkár, egyben igazgatósági tag, Áldott Zoltán, Fasimon Sándor, Horváth Ferenc, Simola József minősül vezető állású személynek.

Fasimon Sándor tulajdonában jelenleg 10.000 Mol részvény van - közölte a Mol. A Mol MTI-hez eljuttatott közleménye kiemeli: a Mol-csoport kutatás-termelés divíziója Áldott Zoltán irányítása mellett, 2004 és 2011 között kimagasló sikereket ért el. Nemzetközi portfoliója megerősödött, számos jelentős felfedezést ért el Magyarországon, Oroszországban, Pakisztánban, Szíriában, Irak kurdisztáni régiójában, Egyiptomban és Kazahsztánban. A divízió napi szénhidrogén termelése több mint harmadával nőtt ezen időszak alatt. Mindezek eredményeként a Mol-csoport jelentős ismertségre és elismertségre tett szert a világ olajiparában és az említett országokban.

Fasimon Sándor 2005-2006-ban - a földgázüzlet vezetésével párhuzamosan - a Mol kutatás-termelés portfolió fejlesztés vezetője volt, majd a Mol oroszországi tevékenységének irányításával bízták meg. Vezetése mellett a Mol oroszországi upstream tevékenysége jelentősen fejlődött, a Zapadno-Malobalikszkoje olajmező mellett további mezőkön kezdődött meg az eredményes kutatási és mezőfejlesztési munka. 2009 júliusától az ellátás és trading divízió ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be, amelyben többek között a Mol-csoport kőolaj beszerzéséért, energia portfolió fejlesztésért, a trading platform működésért, valamint a földgáz- és energiakereskedelméért felelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását