2024. március 29. - Auguszta

Párizs nem kér a pedofil bűntársából

Párizs nem fogja megengedni, hogy a belga pedofil gyilkos, Marc Dutroux - bűntársként elítélt - exfelesége egy francia kolostorba vonuljon - közölte szerdán Michel Mercier francia igazságügy-miniszter.
2011. május 11. szerda 18:37 - HírExtra
A belga sajtó kedden jelentette, hogy a 30 éves börtönbüntetésre ítélt Michelle Martin szabadlábra helyezési kérelmét jó magaviseletének köszönhetően elfogadták. Stefaan De Clerck belga igazságügyi miniszter ugyanakkor elmondta, hogy ennek végrehajtásával még meg kell várni a francia hatóságok döntését is, ugyanis az 51 éves asszonyt egyelőre a szomszédos Franciaország egyik kolostorában kívánják elhelyezni.

"Belgium még nem keresett meg minket az ügyben, de ha ez megtörténik, akkor a Belgium és Franciaország közötti megállapodás vonatkozó része szerint járunk majd el, bár én, személy szerint, nemet fogok mondani a kérelemre" - mondta el újságíróknak Mercier.

Az 1996-ban letartóztatott Dutroux-nét gyermekek fogva tartásáért, továbbá két kislány halálra éheztetéséért ítélték el. Magát Dutroux-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 2004-ig elhúzódott perben, és az ő esetében azt is kikötötték, hogy nem helyezhető idő előtt szabadlábra. A férfit hat gyermek- vagy kamaszlány elrablásában és megerőszakolásában, közülük kettő meggyilkolásában, kettő halálra éheztetésében, továbbá egy cinkostárs meggyilkolásában mondták ki bűnösnek. Michelle Martin - aki a börtönben, 2003-ban elvált Dutroux-tól - maga kérte, hogy kolostorba vonulhasson.

Dutroux egyik áldozatának édesapja, Pol Marchal a francia Europe 1 rádió egyik műsorába betelefonálva arra kérte a hatóságokat, hogy utasítsák el a "szörnyeteg kérését".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását