2024. április 23. - Béla

Elítélték a jobbikos képviselőt

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt, aki 2008. március 15-én a rendőrökre támadt.
2011. május 10. kedd 12:28 - HírExtra
A másodfokú bíróság helyben hagyta a tavaly októberben első fokon kiszabott tíz hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztést és a 300 ezer forintos pénzbüntetést. A védő a szabadságvesztés mellőzését kérte, mivel a képviselői jogállásról szóló törvény szerint azzal összeférhetetlen a parlamenti mandátum, és szerinte indokolatlanul súlyos joghátrányt jelente a mandátumvesztés. Indoklásában a bíró azt emelte ki, hogy nem lehet tekintettel politikai összefüggésekre, csupán arra, hogy a vádlott érdemes-e a büntetés enyhítésére vagy sem.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény szerint összeférhetetlenség miatt meg kell szüntetni annak a képviselőnek a mandátumát, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztés büntetésre ítéltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását