2024. április 25. - Márk

Most kell venni eurót

Kissé gyengült a forint péntekre virradóra az eruóval szemben, de árfolyama a nemzetközi devizapiaci fejlemények tükrében stabilnak mondható.
2011. május 6. péntek 09:14 - HírExtra
A svájci frankkal és a japán jennel szemben viszont nagyot veszített a forint. Az eurót péntek reggel röviddel hét óra előtt 265,88 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a csütörtök éjszakai 265,99 forint után. Csütörtök délután 264,77 forinton jegyezték az eurót. A forint árfolyama mintegy két hete nagyjából a 264-265 forintos euró jegyzési sávban mozog, gyakorlatilag függetlenül az euró/dollár árfolyam alakulásától.

A forint stabilan tartotta árfolyamát csütörtökről péntekre virradóra a 265 forintos euró árfolyam környékén annak ellenére is, hogy csütörtökön az euró komoly árfolyam veszteséget szenvedett el a dollárral szemben, miután az EKB kamatdöntés utáni tájékoztatóján a várakozásokkal ellentétben nem hangzott el utalás egy kamatemelés szükségességére.

Az euró csütörtökön az EKB tájékoztatón elhangzottak hatására rövid idő alatt 1,4900 körüli dollár jegyzésekről 1,4550-re zuhant, a forint árfolyama pedig eközben alig változott, a megszokott euró/dollár árfolyamkövető magatartás helyett mindössze 266 forintos euró jegyzésig tolódott el a 265,50-es szintről.

A forint a héten több alkalommal is a befektetői bizalmat növelő támogatásban részesült. Ilyen volt a magyar eurókötvény négyszeres túljegyzésben megmutatkozó kedvező piaci fogadtatása, valamint az ÁKK 3-, 5- és 10 éves kötvény aukcióján tapasztalt szintén magas túljegyzés és hozamcsökkenés.

A forint ugyanakkor a svájci frankkal és a japán jennel szemben megérezte a romló nemzetközi befektetői kockázatvállalási hajlandóság hatását, árfolyama mindkét devizával szemben jelentősen gyengült.

A dollárt 182,68 forinton jegyzik 1,4569 dolláros euró árfolyam mellett a csütörtök délutáni 180,74 forintos és 1,4658 dolláros jegyzésekkel szemben.

A svájci frank árfolyama 210,24 forint a csütörtöki 208,16 forint után, száz japán jen jegyzése 226,91 forint 226,08 forinttal szemben. Szerdán a svájci frankot még 206 forint, a japán jent pedig 219 forint környékén jegyezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását