2024. május 3. - Tímea, Irma
Oszama bin Laden, az al-Kaida hálózat első számú vezetőjének likvidálása miatt összeült a Terrorellenes Koordinációs Bizottság; a testület tagjai szerint nincs olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne - közölte a Terrorelhárítási Központ.
2011. május 3. kedd 17:58 - HírExtra
A bizottságot a TEK főigazgatója, Hajdu János dandártábornok hívta össze. Közleményükben azt írták, Magyarország a terrorizmus elleni küzdelemben szövetséges nemzetekkel közösen részt vállal Európa biztonságnak megőrzésében. A testületi tagok megállapodtak abban, hogy tekintettel a kialakult helyzetre még szorosabbra fűzik együttműködésüket és minden információt azonnal megosztanak egymással.

A közleményben emlékeztettek: a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot a kormány abból a célból hozta létre, hogy előmozdítsa a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt kötelezettségeink teljesítését, az országot esetlegesen fenyegető terrorcselekmények felderítését, azok megelőzését. Feladata a nemzetbiztonsági és a rendvédelmi szervek munkájának összehangolása, az információáramlás segítése.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai a polgári és katonai titkosszolgálatok vezetői, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője.

Barack Obama amerikai elnök vasárnap éjjel jelentette be, hogy az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével. Az elnök közölte, hogy az akciót egy kis létszámú amerikai csoport hajtotta végre Pakisztánban, amely tűzharc során megölte Bin Ladent, majd elhozta a helyszínről a holttestét. Az elnök a múlt héten adott parancsot Bin Laden megsemmisítésére.

A pakisztáni hírszerzés illetékesei is megerősítették, hogy az al-Kaida vezetőjét megölték Iszlámábád közelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását