2024. június 2. - Kármen, Anita

Politikai provokációt emleget a KIM

A magyar vidék súlyos szociális helyzetének a következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak - írta közleményében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
2011. április 23. szombat 19:41 - HírExtra
A Minisztérium szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is. A tárca közleményével Teleki Lászlónak, az MSZP elnökségi tagjának, volt romaügyi államtitkár szavaira reagált. Az ellenzéki politikus szombaton Gyöngyöspatán bejelentette: romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi pártja a jövő héten.

Magyarország kormánya megkezdte annak a foglalkoztatáspolitikai, szociálpolitikai és oktatáspolitikai programnak a végrehajtását, amelynek köszönhetően romák és nem romák fognak egyre többen munkához jutni, részesülnek felzárkóztató ösztöndíjakban és javulnak majd az életkörülményeik - közölte a tárca.

Hozzátették: Magyarország kormánya vállalta azt is, hogy az európai uniós elnökség kapcsán elkészíti az unió roma keretstratégiáját. Mindez azt jelenti, hogy helyben - éppen Gyöngyöspatán is - valamint az európai színtéren számos tárgyalást folytattunk annak érdekében, hogy rövid távon elérhető felzárkóztató programok, hosszú távon pedig tartós megoldás születhessen a szegénységre és a társadalmi konfliktushelyzetekre - tartalmazza a minisztérium közleménye.

"Nem fogjuk hagyni, hogy ezt az építkezést Gyöngyöspatán vagy másutt megzavarja félelemkeltés, az indulatok gerjesztése vagy politikai provokáció" - fogalmaz a közlemény. Hozzátették: miközben a rendőrség fenntartja a rendet és minden rászorulót megvéd az esetleges támadásoktól, a hosszú távú megoldás annak a felzárkóztató programnak az eredménye lesz, melyet az uniós elnökség alatt készítenek elő.

A tárca közleményével Teleki Lászlónak, az MSZP elnökségi tagjának, volt romaügyi államtitkár szavaira reagált. Az ellenzéki politikus szombaton Gyöngyöspatán bejelentette: romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi pártja a jövő héten. Mint mondta, a romaügy nemzeti ügy, ezért nemzeti megoldásra van szükség. A kerekasztal munkájába be kívánják vonni valamennyi demokratikusan működő parlamenti pártot és a magyarországi civil jogvédő szervezeteket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását