2024. május 16. - Mózes, Botond

300 milliós deficit a Fidesznél

Megjelent a szerdai Hivatalos Értesítőben a Fidesz tavalyi mérlegbeszámolója: eszerint a párt 2010-es bevétele mintegy 1,9 milliárd forint volt, kiadása pedig több mint 2,2 milliárd.
2011. április 21. csütörtök 09:17 - HírExtra
A beszámoló szerint tagdíjakból mintegy 137 millió forint bevétele volt a Fidesznek, állami költségvetésből származó támogatása csaknem 889 millió forint, míg az egyéb hozzájárulásokból, adományokból 610 millió folyt be a párthoz. Érkezett pénz például a Fény Utcai Piac Kft.-től, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-től, több fővárosi kerület önkormányzatától és a Magyar Postától is.

A magánszemély befizetők között számos kormánypárti országgyűlési képviselő, európai parlamenti képviselő neve szerepel: Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök például 600 ezer forintot fizetett be, Deutsch Tamás 3,2 milliót, Lázár János Fidesz-frakcióvezető egymilliót, Varga Mihály pedig félmilliót.

Egyéb bevétele a Fidesznek 316 millió forint volt, amelyből 300 millió hitel.

A kiadások között szerepeltetik a 400 millió forintos működési kiadásokat, a 4 milliós eszközbeszerzést, a politikai tevékenységre fordított mintegy másfél milliárd forintot, valamint 365 millió forintnyi egyéb kiadást, amelyből 175 millió a hitel-visszafizetés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását