2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Illetékmentesség a károsultaknak

Teljes illetékmentességet kapnak a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjai, függetlenül attól, hogy új vagy használt lakást vásárolnak az állami kártalanítás során - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2011. április 16. szombat 10:41 - HírExtra
Az adóhatóság közlése szerint az állami kártalanításban új lakást választók - mivel telkükön négy éven belül felépül a lakóházuk - az illetéktörvény értelmében illetékmentességet kapnak. A kártalanításban használt lakást vagy lakáshoz tartozó vagyoni értékű jogot (haszonélvezet) szerző károsultaknál egy lakás, illetve egy vagyoni értékű jog esetében a NAV a nemzetgazdasági miniszter rendelete alapján nem szab ki illetéket.

A NAV Veszprém Megyei Adóigazgatóságának közleménye szerint "az érvényben lévő jogszabályok alapján az állami adóhatóságnak a fenti illetékmentességről, illetve az illeték kiszabásának mellőzéséről írásban, úgynevezett fizetési meghagyásban kell az érintett károsultakat tájékoztatni", de ez a kiküldött fizetési meghagyás nem jelent fizetési kötelezettséget, ezzel a károsultaknak "közvetlen teendőjük nincsen".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását