2024. május 21. - Konstantin

Mesterházy és a sógorok

Négyszemközti megbeszélésen fogadta Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét Heinz Fischer osztrák államfő Budapesten, az osztrák nagykövetségen.
2011. április 10. vasárnap 08:51 - HírExtra
A szocialista párt az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében ismerteti: a találkozón az osztrák köztársasági elnök a magyar belpolitikai helyzet felől érdeklődött, érintve az alkotmányozást, a médiatörvényt, a gazdaságpolitikai helyzetet, "mindazokat a témákat, amelyeket a nemzetközi közvélemény is folyamatosan napirenden tart Magyarországgal kapcsolatban".

Mesterházy Attila a találkozón méltatta a "tradicionálisan kiválónak tekinthető" magyar-osztrák kapcsolatokat, mindazt a támogatást, amely elősegíti Magyarország felzárkózását a fejlett nyugati demokráciákhoz. A diplomáciai kapcsolatokban éppúgy, mint a külkereskedelmi és kulturális kapcsolatokban erre a segítségre, illetve a magyar-osztrák viszony további elmélyítésére a jövőben is nagy szükség lesz, hiszen Magyarországnak nem lehet más célja, mint nyitni Európa felé - idézte kommünikéjében a pártelnök-frakcióvezetőt az ellenzéki párt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását