2024. május 2. - Zsigmond

Orbán az Európai Gazdasági Kerekasztallal tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök európai konzultációsorozatának keretében szerdán megbeszélést folytatott a 45 legmeghatározóbb európai ipari és technológiai vállalat vezérigazgatóit és elnökeit tömörítő Európai Gazdasági Kerekasztal vezetőivel.
2011. március 23. szerda 18:58 - HírExtra
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének közlemény szerint a találkozón a miniszterelnök és a vállalatvezetők is az európai versenyképesség javításának fontosságát hangsúlyozták.

Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar gazdaság versenyképességének javításához feltétlenül szükséges adófüggetlenségünk megtartása, hiszen a magyarországi adók csökkentése, az arányos adórendszer bevezetése és az adórendszer egyszerűsítése a stabil kormányzati politikai háttérrel együtt komoly versenyelőnyt jelentenek Magyarország számára.

A találkozó résztvevői egyetértettek a műszaki képzés fejlesztésének fontosságában, a miniszterelnök pedig tájékoztatta tárgyalópartnereit arról, hogy Magyarországon éppen a reál- és műszaki tudományos képzések erősítése jegyében kezdődik meg a felsőoktatási rendszer átalakítása.

A találkozón részt vevő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a kormány a munkahelyteremtés érdekében kiemelten támogatja a termelést, a termelő beruházásokat és ágazatokat, a költségvetési hiányt pedig az EU-hoz való csatlakozásunk óta először három százalék alatt tartja az idei esztendőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását