2024. április 18. - Andrea, Ilma

Budapest újragondolva?

Elkészült Budapest arculatának módosított változata, a tervek már a főpolgármester asztalán vannak - értesült a Népszava.
2011. március 17. csütörtök 09:55 - HírExtra
A lap csütörtöki számában azt írták, hogy az új városvezetés szinte mindennel igyekszik szakítani a liberális Demszky Gábor húszéves városvezetői korszakához köthető szimbólumok és szokások terén, Budapest hivatalos jelképeinek módosítása is ennek a törekvésnek része. Tarlós István főpolgármester már korábban is mondta, hogy neki nem tetszik a főváros zászlaja, azt meg fogják változtatni. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadóra bízta.

A Népszava úgy tudja, hogy Tarlós kérése az volt, az új zászlóban a piros-sárga-kék színek „ne legyenek túl hangsúlyosak”, illetve általában az új arculati elemek legyenek "egyszerűbbek, kevéssé harsányak". A jelenlegi fővárosi zászló és címer – utóbbi várhatóan nem módosul – még 1873-ban, Buda, Pest és Óbuda egyesítésekor született és alapvetően változatlan volt, egészen mostanáig - írta a lap.

A már megtörtént változtatások között említi a lap, hogy a díszpolgári címeket ezentúl nem Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, novemberben, hanem június 19-én adják át, és a március 15-i ünnepi megemlékezést a Petőfi-szobor helyett a Batthyány-örökmécsesnél tartják.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását