2024. május 3. - Tímea, Irma

Triplázott a Szolnok

A Szolnok fennállása során harmadszor hódította el a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a hétfői döntőben házigazdaként 79-71-re legyőzte az Albacompot.
2011. március 14. hétfő 21:15 - HírExtra
A Szolnoki Olaj kezdte jobban az Albacomp elleni találkozót, de a szolnoki gárda csak néhány pontos előnyt tudott kidolgozni. A 3. percben 5-2, az 5. percben 8-5 volt az Olaj javára az állás, az első játékrészben Horváth Ákos hármasával lett 13-6, a különbség az első szünetig négy pontra olvadt. Bár a játék kiegyenlítetté vált, a második negyedben is elhúzott a Szolnok, amely Báder büntetőivel 11 pontra növelte a különbséget. Az Albacomp azonban összeszedte magát, a fehérváriak pontosabban dobtak, és újra négy pontra csökkentették a hátrányukat.

A második félidő Trotter-triplával indult, az Alba továbbra is csak rohant az eredmény után. Ugyan Simonék mindent elkövettek, de rendre elpuskázták a lehetőséget a felzárkózásra. Rendre meg tudták közelíteni az Olajt, ám átvenni a vezetést nem tudták. A 28. percben az Albacomp Simon révén két pontra feljött, 52-50-nél került a legközelebb ellenfeléhez a fehérvári csapat. Az utolsó negyed kétpontos Szolnok-vezetéssel kezdődött, amely gyorsan eltűnt, Crocker egyenlített a záró játékrész elején. Azonban az Albacomp nem tudott élni a lehetőséggel, szolnokiak viszont nem hibáztak, így újra elhúztak. A hajrában a fehérvári együttes játékosai egyre többször vesztették el a fejüket, nem voltak képesek megakadályozni az ellenfelüket. A Szolnoki Olaj végül 79-71-re nyert, és története során harmadik alkalommal hódította el a Magyar Kupát.

A bronzcsatában a Sopron diadalmaskodott, miután 16 ponttal legyőzte az Atomerőmű gárdáját.

Magyar Kupa, döntő:

Szolnoki Olaj-Albacomp 79-71 (21–17, 17–17, 19–21, 22–16)

Bronzmérkőzés:

Atomerőmű SE–Soproni KC 83–99 (17–28, 23–25, 14–18, 29–28)
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását