2024. május 2. - Zsigmond

Nem kell félnünk a japán földrengés miatt

Nincs közvetlen hatása a Japánban történt földrengésnek az Európai Unióra, az Európai Bizottság tájékoztatása szerint egyetlen tagállamban sem mértek megemelkedett sugárzást - jelentette ki hétfőn Brüsszelben Fazekas Sándor.
2011. március 14. hétfő 19:18 - HírExtra
Az EU-tagországok környezetvédelmi minisztereinek találkozóján elnökként résztvevő magyar vidékfejlesztési miniszter az ülés előtt elmondta, hogy a magyar elnökség felkérte a bizottságot, hogy a találkozón adjon tájékoztatást az eddigi eseményekről, különös tekintettel az atomerőművek biztonságára.

Günther Oettinger energiaügyi biztos kedden találkozik a 27 tagállam nukleáris biztonságért felelős hatóságainak és az erőműveknek a képviselőivel, és tájékozódik az eddigi intézkedésekről.
Ezen információk alapján dönt majd az elnökség arról, hogy milyen további lépések szükségesek - szögezte le Fazekas Sándor.

A miniszter a földrengés miatt az EU Tanácsának nevében együttérzését és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és a japán népnek.

Emlékeztetett arra, hogy Japán kérésére aktivizálták az EU polgári védelmi rendszerét. A bizottság irányítása alatt álló megfigyelőközpont követi az eseményeket, és koordinálja a tagállamok által felajánlott segítséget - emelte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását