2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rompuy Orbánhoz jön

Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szombaton Budapestre látogat, hogy elsőként tájékoztassa a soros uniós elnök Magyarország kormányfőjét, Orbán Viktort az eurózóna előző napi csúcstalálkozójáról.
2011. március 8. kedd 16:18 - HírExtra
Március 11-én, pénteken az állam-és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozója után, késő délután az eurózóna tagállamai tanácskoznak az adósságválság elleni küzdelemről. Az MTI úgy tudja, Herman Van Rompuy magyarországi programjában jelenleg nem szerepel, hogy az elnök ellátogatna Gödöllőre, ahol az EU külügyek tanácsa tartja kétnapos, szombaton záruló informális ülését.

Nem először jár hazánkban


Az Európai Tanács elnökeként Herman Van Rompuy tavaly decemberben járt Budapesten. Részt vett a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézete által szervezett, Az Európai Unió előtt álló kihívások 2011-ben című konferencián, felszólalásában kulcskérdésnek nevezve az eurózóna stabilitásának megőrzését.

Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után az Európai Tanács elnöke azt hangoztatta, az uniós elnökség posztja nemcsak kihívást jelent egy tagállamnak, hanem lehetőséget is, hogy bebizonyíthassa, képes az EU ügyeinek kezelésére. Herman Van Rompuy gyümölcsöző, sikeres elnökséget kívánt Magyarországnak 2011-re.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását