2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Győr már a legjobb négy között

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. csoportjában a Győri Audi ETO KC hatgólos félidei vezetés után 29–24-re legyőzte a német HC Leipziget.
2011. március 6. vasárnap 17:29 - HírExtra
Csoportelsők is lehetünk

Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat már biztosan bejutott a legjobb négy közé, de nagy esélye van a csoportelsőség megszerzésére is.

A Győr eddig magabiztosan menetelt a kézi BL-ben: Görbiczék ugyan február 13-án nehezen verték meg 25–20-ra a német HC Leipziget, ám azóta horogra akadt a félelmetes norvég Larvik is (25–16). A magyar csapatnak már egy pont is a biztos négy közé jutást jelentette volna.

A legjobbak a pályán

A Leipziget a hírek szerint betegségek hátráltatták, többen is influenzával bajlódtak, de végül az ellenfél legjobbjai közül mindenki vállalta a játékot. Két győri találattal indult a meccs, de egyébként a félidő első felében nem igen potyogtak a gólok. A lipcseiek első találatát Karolina Kudlacz szerezte az 5. percben.

A Győr kapujában a sérüléséből visszatérő Pálinger Katalin hozta a BL-formáját, támadásban pedig a magyar csapat bizonyult hatékonyabbnak. Aurelia Bradeanu és Hornyák Ágnes mellett Görbicz Anita szállította a gólokat, ennek köszönhetően a 19. percre már hat góllal is elhúzott az ETO, a különbség pedig a szünetre is megmaradt (10–16).

Feltámadás

A második félidőben a győrihez hasonló feltámadást produkált a Leipzig, Lunde-Haraldsen kevés lövést tudott megfogni, míg a támadásban nem találtuk a rést a német falon. Háromra is feljött a Leipzig, így Konkoly Csaba kénytelen volt időt kérni.

22–20-nál kezdődött az utolsó 10 perc, de a végül 12 gólig jutó Görbicz vezérletével nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Győr, ezzel pedig biztosította helyét az elődöntőben.

Ellenfél még nincs

A Győrnek a csoportelsőségre is nagy esélye van, utolsó két meccsét otthon játssza a Volgograd és a Larvik ellen, azt azonban még nem lehet tudni, hogy ezzel milyen ellenfelet kaphat, a másik csoport ugyanis eddig elég izgalmasan alakul.
Forrás: Nemzetisport.hu/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását