2024. április 26. - Ervin
Országszerte kormányellenes tüntetéseket tartanak pénteken Irakban "nemet mondunk a korrupcióra", "nemet mondunk a munkanélküliségre" jelszavakat skandálva és politikai reformokat követelve.
2011. március 4. péntek 12:26 - HírExtra
A "méltóság és kihívás péntekén" mintegy félezren gyűltek össze Bagdad központjában a már ismerősen csengő Tahrír (Felszabadulás) téren, dacára annak, hogy a hatóságok által péntekre elrendelt közlekedési tilalom miatt sokaknak több órát kellett gyalogolniuk, mire a demonstráció helyszínére értek. Legutóbb múlt pénteken vonultak utcára az irakiak, a biztonsági erőkkel való összecsapásokban akkor tucatnyian meghaltak, és több mint százan megsebesültek.

Jemen folytatja

Eközben Jemenben is folytatódnak a tüntetések; észak-jemeni síita lázadók szerint a hadsereg lövései végeztek két tüntetőtársukkal, míg többen megsebesültek egy pénteki megmozdulás során.

A tiltakozók Ali Abdalláh Száleh elnök távozását követelték. A zaidita síita lázadók csatlakoztak a 32 éve hatalmon lévő Száleh lemondását követelő megmozdulásokhoz.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását