2021. július 24. - Kinga, Kincső

Agyő szmogriadó

Visszavonta Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a szerdai mérési adatok alapján nem indokolt annak fenntartása
2011. március 3. csütörtök 08:14 - HírExtra
Határérték alatt

Visszavonta Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a szerdai mérési adatok alapján nem indokolt annak fenntartása - jelentette be Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön hajnalban az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az ellenőrzött adatok alapján a kisméretű szálló por koncentrációja egyik fővárosi mérő ponton sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket, sőt minden fővárosi mérőállomáson az egészségügyi határérték alatt volt.

Egy korábbi rendszer

A korábbi tájékoztatás szerint a levegőtisztaság-védelmi jogszabályok szerint egy légszennyező anyag mennyiségének fokozatos növekedése először az egészségügyi határértéket, súlyosabb - már rendkívüli légszennyezettségi - helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, a legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden hajnalban rendelte el a főpolgármester.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását