2024. április 29. - Péter

Kórházigazgatókat keresnek

Kiírja a pályázatot a főváros négy kórház, a Jahn Ferenc Dél-pesti, a Szent Imre és az Uzsoki utcai, valamint a Központi Stomatológiai Intézet vezetésére.
2011. február 24. csütörtök 16:03 - HírExtra
A pályázatok kiírását a szerdán az egészségügyi bizottság is támogatta. A szakbizottság ülésén Szentes Tamás főpolgármester-helyettes kiegészítése nyomán módosították a kiírást, és kikerültek belőle az "előnyben részesül" táblázatban szereplő feltételek. A vita elején Tarlós István főpolgármester azt mondta, nem igaz, hogy a történtek mögött Pesti Imrével (az egészségügyi ágazat korábbi főpolgármester-helyettesével, a főváros kormányhivatalának jelenlegi vezetőjével) való konfliktusa áll.

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, megint "történt valami" azután, hogy a folyosó tele volt olyan pletykákkal, hogy "kinek a lábméretére szabták ezeket a pályázatokat". Hozzátette ugyanakkor: támogatják, hogy a város pályázatokat írjon ki a vezetői pozíciókra.

Tarlós István úgy reagált, hogy nem volt semmiféle botrány, nem emiatt változtatták meg a kiírást.

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes azt mondta a vitában, hogy egyeztetést követően "specifikálták" a pályázatokat. Kifejtette: az intézmények ismerete, illetve stratégiai elképzelések miatt módosították a feltételeket, amelyeket nem személyekre, hanem kórházakra szabtak.

A Népszabadság csütörtöki számában megjelent cikk szerint Tarlós István főpolgármester nyomására kerülhetett ki a pályázati anyagból a táblázat. Az írás szerint a javaslatban eltérő előmenetelt kellett volna felmutatni az elbírálásnál előnyt jelentő gyakorlatként.

Az előterjesztés indoklása szerint azért kell a pályázatot kiírni, mert az Országgyűlés megváltoztatta a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, így egyes intézmények vezetőinek, magasabb beosztású vezetőinek kinevezési szabályai is megváltoztak.

A módosítás a kinevezett vezető jogintézményt megszüntette, a vezetői, magasabb vezetői megbízás csak határozott időre, ötéves időtartamra adható. Az átmeneti rendelkezések pedig arról szólnak, hogy az önálló, kinevezett vezetői, magasabb vezetői munkakörök 2011. január 1-jével, a törvény erejénél fogva, ötéves, határozott időre szóló vezetői megbízássá alakulnak át.

A rendelkezés lehetőséget ad arra is, hogy 2011. január 1. és 2011. február 28. között a magasabb vezetői, vezetői álláshelyre pályázatot írjanak ki azzal, hogy az így létrejött megbízással a korábban megbízott vezető megbízása megszűnik, és ezzel egy időben a kinevezés szerinti szakmai munkakörben kell a közalkalmazottat továbbfoglalkoztatni, vagy a pályázat megnyerése esetén számára új vezetői megbízást kell adni.

A Szentes Tamás által jegyzett előterjesztés szövege szerint a pályázatok véleményezését végző eseti bizottság öt tagból áll majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását