2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Franciaország a Nemzetközi Büntetőbíróság fordulna

Franciaország megítélése szerint a líbiai hatalom által elkövetett erőszakot "emberiesség elleni bűntettnek lehetne minősíteni" és megfontolandó a kérdésnek a Nemzetközi Büntetőbíróság elé való utalása.
2011. február 24. csütörtök 18:13 - HírExtra
A francia külügyminisztérium szerint "ezt az erőszakot emberiesség elleni bűntettnek lehetne minősíteni". Az Európai Unió ennek érdekében egy független ENSZ-missziót küldene Líbiába, hogy kivizsgálja az emberi jogok megsértését és megállapítsa az esetleges bűncselekményeket. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa pénteken rendkívüli ülést tart, hogy megvitassa azt az európai uniós határozati javaslatot, amely elítéli a Líbiában "jelenleg folyó elfogadhatatlan és tömeges erőszakot".

A határozati javaslat egyebek mellett Líbia tagságának felfüggesztését javasolja az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában. Párizs azt kéri, hogy valamennyi partnere szavazza meg ezt a határozatot.

A francia álláspont szerint minden lehetséges fellépést meg kell vizsgálni, a nemzetközi bíróság bevonását is. A líbiai vezetőknek a hágai Nemzetközi Törvényszék elé állításáról az arab országban elkövetett esetleges bűntettek ügyében azonban csak az ENSZ Biztonsági Tanácsa dönthet.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását