2024. március 29. - Auguszta

Stratol a kamatdöntő ülés

A jelenlegi összetételében utolsó kamatdöntő ülését tartja ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.
2011. február 21. hétfő 08:24 - HírExtra
Elemzők az érvényben lévő 6,0 százalékos jegybanki alapkamat változatlanul hagyását várják az üléstől, miután november óta mindhárom kamatdöntő ülésen 25-25 bázispontos kamatemelésről döntött a tanács, azt megelőzően pedig tavaly április óta a történelmi 5,25 százalékos mélyponton állt az alapkamat. A monetáris tanács négy külső tagjának Bánfi Tamásnak, Bihari Péternek, Csáki Csabának és Neményi Juditnak március 1-jén lejár a megbízatása. Az Országgyűlés is éppen hétfőn dönt a külső tagok új kinevezési rendjéről.

A monetáris tanács januári kamatdöntése különösen nehezen született meg, miután az első körben hárman-hárman javasoltak emelést és kamattartást, míg Bánfi Tamás a csökkentés mellett érvelt. A többségi döntéshez az elnök felszólítására a tagoknak újra kellett gondolniuk az álláspontjukat, és Bihari Péter csatlakozott az emeléspárti Király Júliához, Simor Andráshoz és Neményi Judithoz.

A jegybank elnökének, Simor Andrásnak és helyettesének, Karvalits Ferencnek a hatéves megbízatása 2013 márciusában jár le, a másik alelnök, Király Júlia kinevezése 2013. júliusáig tart.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását