2024. május 5. - Györgyi

Bertolucci 3D-s filmet forgat

Niccolo Ammaniti olasz író Io e te (Én és te) című regényéből készül háromdimenziós filmet forgatni Bernardo Bertolucci.
2011. február 19. szombat 14:01 - HírExtra
A világhírű rendező elmondta, már a forgatókönyvön dolgoznak Ammanitival. "Amikor elolvastam a regényt, azonnal tudtam, hogy filmet akarok belőle csinálni. Gyakorlatilag az egész történet egy pincében játszódik, és úgy gondolom, a háromdimenziós technika segítségével mélyebben ragadhatom meg a lényeget" - mondta el egy televíziós interjúban Bertolucci.

A Io e te egy magányos tizennégy éves fiúról, Lorenzo Cuniról szól, aki kihúzza magát az egyhetes iskolai kirándulás kötelezettsége alól, és egy pincében rejtőzik el a világ elől. Az őt szinte alig ismerő 23 éves Olivia azonban arra kényszeríti a fiút, hogy nézzen szembe az élettel.

Niccolo Ammanitit a magyar közönség a Magammal viszlek, az Én nem félek és az Ahogy Isten parancsolja című kötetein keresztül ismerheti. Utóbbi két regényből Gabriele Salvatores forgatott filmet 2003-ban és 2008-ban.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását