2024. április 19. - Emma

Pécs és Zágráb együttműködése

Kulturális együttműködésről kötött hosszú távú keretmegállapodást Pécs és Zágráb; a dokumentumot a két város polgármestere, Tasnádi Péter és Milan Bandic csütörtökön írta alá a horvát fővárosban.
2008. október 23. csütörtök 20:34 - Hírextra
Tasnádi Péter az MTI-nek elmondta: a megállapodást a felek folyamatosan töltik meg tartalommal. Az már biztos, hogy 2009-ben az eszéki kulturális központ közreműködésével megrendezik az Izsák passiója című darabot, 2010-ben, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program évében pedig egy Zrínyi operát, amelyben magyar és horvát művészek egyaránt szerepet kapnak majd.

A politikus hozzátette: Zágráb jövőre Pécs két hagyományos rendezvényén, a horvát napokon és az örökség fesztiválon is kiemelt vendég lesz. Ennek köszönhetően közös kiállításokat szerveznek, továbbá a baranyai megyeszékhely lehetőséget nyújt zágrábi művészek bemutatkozására EKF-rendezvényeken.

Tasnádi Péter szólt arról is, hogy csütörtökön tárgyalt a horvát kulturális miniszterrel, Bozidar Biskupiccsal a pécsi EKF-programok Horvátországban való népszerűsítéséről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását