2024. május 2. - Zsigmond

Beperelték a Magyar Telekom játékát

Tisztességtelen feltételei miatt közérdekű keresettel támadta meg a Fővárosi Bíróságon a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a Magyar Telekom Nyrt. egyik nyereményjátékát.
2011. február 16. szerda 21:16 - HírExtra
A perben hamarosan ítélet születhet.

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumán közérdekű keresettel támadta meg az NFH a 2009. október 2-a és december 30-a között, a T-Mobile által rendezett ,,90 Golf, 90 nyertes" nevű SMS-kvízjátékot.

Az NFH szerint a játékszabályzat több esetben is tisztességtelen kikötéssel élt, például
elhallgatta azt a tényt, hogy aki hamarabb regisztrált, és kezdte el a pontgyűjtést, előnyben volt azokhoz képest, akik csak később jelentkeztek be a játékba. Az NFH megtámadta azt is, hogy napi nyereményként Volkswagen Golf típusú járművet ígértek, melyre azonban a T-Mobile kizárta a kellék- és jogszavatossági felelősségét, és fenntartotta magának a jogot, hogy a
nyeremény jellemzőit megváltoztassa. 

A Magyar Telekom Nyrt. ellenkérelmében vitatta az NFH álláspontját, hiszen minden nyertes megkapta az ígért nyereményét, és - a vállalat szerint - a játékban részt vettek mindannyian egyenlő eséllyel nyerhettek.

A tárgyaláson a peres felek fenntartották korábbi álláspontjukat, és mivel új indítványokat nem nyújtottak be, az első fokon eljáró bíróság február 28-án ítéletet hoz az ügyben.


Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását