2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sztárbíró Magyarországon!

736 mérkőzés az NHL-ben. Hihetetlen szám a profi jégkorong csúcsát jelentő ligában. Szinte felfoghatatlan. Ahogy az is, hogy ez az úriember Magyarországra jön!
2011. február 4. péntek 09:48 - HírExtra
Az illető nem más, mint Lyle Seitz. A most 42 esztendős kanadai sípmester 1992 és 2010 között vonalbíróként közreműködött az NHL mérkőzésein, befújt tilos felszabadítást többek között All Star Gálán, és lest jelzett a 2009-es Winter Classic-on.

Személyében azonban nemcsak egy rutinos „zebramezest” tisztelhetünk, hanem egy felkészült szakembert is, akitől az edzősködés sem áll távol. A jövő héttől pedig Magyarország sem, hiszen Lyle Seitz február 7-13. között hazánkban vendégeskedik. A kitűnő játékvezető azonban nem turistáskodni jön Budapestre.


A programjában edzés- és mérkőzéslátogatás is szerepel, továbbképzést tart magyar kollégáinak, illetve egy bemutatóedzésre is vállalkozott. Sőt, a február 8-i Vasas HC-Dab.Docler OB I-es mérkőzésen ő fújja majd a sípot a káposztásmegyeri Jégpalotában! Persze joggal merül fel mindenkiben: hogyan sikerült a jégkorong őshazájából Magyarországra csábítani egy ilyen felkészült és sokoldalú játékvezetőt?

"A Magyar Jégkorong Szövetség érkezett a meghívás. Ráadásul az egyik jó barátom, Glen Williamson, aki a tavalyi szezonban a Vasas Budapest Stars vezetőedzőjeként dolgozott önöknél, rengeteg jót mesélt az országukról és Budapestről, valamint dicsérte az itteni hokit is. Nagyon lelkes vagyok, és izgatottan várom az utazást" - mondta a Magyar Jégkorong Szövetség megkeresésére a legendás bíró.
Forrás: MJSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lehet más a kannás bor
2011. február 4. 13:09
Hm, egyre több hokis "celeb" jön kis hazánkba. Múlt héten a finn világbajnok Kiprusoff érkezett a Vasasba, most meg ez a zebracsíkos arc osztja meg a mieinkkel a tapasztalatait. Azért az örvendetes, hogy ebben a sportágban szívesen jönnek hozzánk a nagy nevek, mint ahogy az is, hogy a hoki az egyik leg szurkolóközelibb sportág Magyarországon. Már csak a tavaszi pesti Divízió I-es vébét kellene megnyernünk, aztán irány ismét az A csoport!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását