2022. január 19. - Sára, Márió

Startolt a közös kiállítás a szlovákokkal

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter január 31-én megnyitotta a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szlovák Nemzeti Múzeum A kassai aranykincs című közös kiállítását.
2011. február 1. kedd 09:53 - HírExtra
A Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében megtartott ünnepi megnyitón részt vett Daniel Krajcer, szlovák kulturális miniszter, Peter Weiss, a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövete és Dr. Rastislav Púdelka, a Szlovák Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Dr. Réthelyi Miklós beszédében kiemelte: „A magyar muzeológia nagy ünnepe ez a mai, hiszen az 1935-ben feltárt kassai aranykincsek eddig még nem voltak láthatók Magyarországon. Ehhez szükség volt a Szlovák Nemzeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum vezetői közötti jó szakmai és emberi kapcsolatra. A kassai aranykincsek nem koptak el, nem koptatta el azokat sem az emberi kéz sem az idő érintése.”

A 2920 aranypénzre épülő, darabszámát és összetételét tekintve egyedülálló kiállítás az év egyik legnagyobb művészeti-történelmi szenzációja, mely hozzájárul a magyar-szlovák kulturális kapcsolatok erősödéséhez.Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását