2024. május 2. - Zsigmond

Mától többet kell fizetni az áramért

Drágább lesz az áram február elsejétől minden magyar háztartásban - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendeletből.
2011. február 1. kedd 13:06 - HírExtra
Február elsejétől drágul az áram valamennyi hazai háztartásban - derül ki a Magyar Közlöny január 31-i számában megjelent miniszteri rendeletből. A rendelet szerint a "piaci alapú villamosenergia-beszerzés 2011-es országos összehasonlító ára" 17,17 forint/kWh lesz, szemben az eddigi 15,97 forint/kWh árral, vagyis az egyetemes szolgáltatók ennyivel drágábban veszik majd az áramot az MVM-től. Az összehasonlító ár az árambeszerzés elismert költségeire vonatkozik.

Az áramárról szóló rendeletet Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter jegyzi. A rendelet szabályozza az egyetemes szolgáltatók által alkalmazható árréseket is, eszerint az EDF és a Démász esetében ez 1,79, az E.On esetében 1,99, az Elmü esetében 1,90, az Émász esetében pedig 2,02 forint kilowattóránként.

A rendelet szerint, ha az egyetemes szolgáltató január 1-jére vonatkozó árváltoztatási javaslatot kíván tenni, akkor azt a megelozo év november 10-ig nyújthatja be a Magyar Energia Hivatalnak. A szolgáltató az árváltoztatási javaslatában az árváltoztatással érintett évre általa becsült beszerzési és értékesítési adatokat köteles alapul venni. Ha az egyetemes szolgáltató július 1-re vonatkozó árváltoztatási javaslatot kíván tenni, akkor azt május 10-ig nyújthatja be a MEH-nek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását