2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bundabotrány: újabb vádak

A DVSC klubigazgatója, Róka Géza az egyesület hivatalos honlapján nyilatkozott a Népszavában ma megjelent vádak kapcsán, amelyek szerint a Loki az eddig hittnél is komolyabban érintett a bundabotrányban.
2011. január 29. szombat 20:49 - HírExtra
A Népszava mai száma szerint „A bochumi bíróságra benyújtott vádirat szerint nemcsak a 2009-ben rendezett Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-selejtezőt manipulálták, hanem 2008-ban a hajdúságiak Young Boys elleni UEFA Kupa-meccsén is előre meghatározott eredmény született: utóbbin 50 ezer eurón osztoztak a "buliba beavatott" futballisták.”

A lap idézi Volker Talarowskit, a bochumi bíróság szóvivőjét, aki szerint a pályán lévők közül maximum egy-két játékos maradhatott ki az ügyből, a többieknek tudniuk kellett arról, hogy az eredményt manipulálták. Róka Géza klubigazgató visszautasítja azt, hogy a Népszava mindezeket gyakorlatilag tényként tálalja.

- Sem a klub, sem a játékosok a mai napig semmilyen hivatalos információt nem kaptak az eljárással kapcsolatosan - nyilatkozta a klubigazgató a dvsc.hu-nak. - Sajnálatos, hogy az idézett írásból akár az is kikövetkeztethető, mintha az események megvalósulása bizonyosságot nyert volna, holott hangsúlyozandó: a bírósági eljárást megelőző vádiratra történik hivatkozás.

A cikkben utalás történik a Debrecen-Fiorentina meccsre, amellyel kapcsolatban többször elmondtuk, hogy bebizonyosodott, nem történt csalás, és a két eltiltott debreceni játékos a büntetést azért kapta, mert nem jelentette a megkeresést, bár ez az ügy sem tekinthető lezártnak, hiszen a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) márciusban tárgyalja a két játékos ügyét.

Fontosnak tartom még elmondani, amennyiben mégis bebizonyosodna, hogy bármely debreceni játékos érintett a mérkőzések manipulálásában, vagy a vádiratban megfogalmazottakat esetlegesen elkövette, abban az esetben a klub azonnal megszakítana minden kapcsolatot a labdarúgóval.

A bochumi ügyészség immáron hosszú ideje igyekszik felgöngyölíteni az egész Európát átszövő bundabotrány szálait, a fogadási maffiák felszámolásának céljával. Több száz mérkőzést vizsgáltak meg utólag, többek között Bajnokok Ligája-összecsapásokat is, és bizonyos gyanúsítottak tárgyalása már meg is kezdődött, noha továbbra is újabb és újabb adatok kerülnek napvilágra.
Forrás: Samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását