2024. május 6. - Ivett, Frida

Robog a Dortmund, fordított a Bayern

A Bayern München hátrányból fordítva tudott győzni a Werder Bremen otthonában, míg a Dortmund simán lelépte idegenben a Wolfsburgot a Bundesliga 20. fordulójának szombati játéknapján.
2011. január 29. szombat 20:30 - HírExtra
A listavezető Dortmund természetesen a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára a Wolfsburg otthonában. Nem lehetett ott Sindzsi Kagava, aki megsérült az Ázsia-kupán, és az sem kizárt, hogy a szezonban már nem léphet pályára, de így is bőven akadt kreatív játékos az óriási szezont futó sárga-feketéknél.

A mérkőzés Diego szabadrúgásával kezdődött: a Wolfsburg irányítója az első percben az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később viszont már vezetett a Dortmund: egy remekül végigvitt kontra végén Götze lépett ki a tizenhatos jobb oldalán, középre tette a labdát, az érkező Lucas Barrios pedig a hálóba továbbított.

Az Edin Dzekót januárban elveszítő wolfsburgiak próbálkoztak ugyan, de nem nagyon tudtak helyzeteket kialakítani. A félidő hajrájában aztán az addig is szép támadásokat vezető Dortmund növelte előnyét, Sahin két védő közül piszkálta ki a labdát, és lőtte végül a felső sarokba 10 méterről.

A második félidő már gyakorlatilag formalitásnak bizonyult: a demoralizált Wolfsburgban korántsem volt annyi ötlet és átütőerő, hogy legyen esélye egyenlíteni, így húsz perccel a lefújás előtt Hummels fölényessé tette a vendégek sikerét. A Dortmund 10. idegenbeli sikerét aratta a bajnokságban, és már csak egyetlen győzelemre van a Bundesliga rekordjának beállításától.

A Bayern München Brémába látogatott. Az összecsapás a második játékrészben indult be igazán: rögtön a félidő elején Prödl lefejelt labdájából Mertesacker lőtt a hálóba, vezetett tehát a Werder. A kissé ötlettelenül támadó müncheniek Robben góljával a 65. percben egyenlítettek, majd tíz perccel később Gomez beadása épp Mertesackerről pattant a saját kapujába - ezzel a szerencsés góllal már vezetett a müncheni alakulat.

A hajrában Müller passzából Klose talált a kapuba, eldöntve a három pont sorsát. Nem sokkal később Wiesét egy tizenhatoson kívüli szabálytalanságért kiállították, így minden szempontból katasztrofálisan ért véget a játéknap a Werder számára...

Bundesliga, 20. forduló

Wolfsburg–Borussia Dortmund 0–3
Gól: Barrios 2., Sahin 40., Hummels 71.

Werder Bremen–Bayern München 1–3
Gól: Mertesacker 47., ill. Robben 65., Mertesacker 75. – öngól, Klose 86.

Schalke–Hoffenheim 0–1
Gól: Vorsah 4.

Nürnberg–Hamburg 2–0
Gól: Simons 59. – 11-esből, A. Cohen 70.

St. Pauli–1. FC Köln 3–0
Gól: Takyi 30., 36., Bruns 76. – 11-esből
Forrás: Samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását