2024. április 19. - Emma

Adamek és Klicsko boksz várható

Vlagyimir és Vitalij Klicsko megállapodott Tomasz Adamek képviselőivel, így valamelyikükkel szeptemberben profi nehézsúlyú világbajnoki címért lép szorítóba a lengyel bokszoló.
2011. január 26. szerda 13:55 - HírExtra
A kategóriát évek óta uraló ukrán testvérpár szerdán közölte: eddig az biztos, hogy Lengyelországban, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik stadionjában lesz majd a mérkőzés. A 34 éves Adamek korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, s öt eddigi nehézsúlyú meccsén győzött.

A lengyelek kedvence 44 profi mérkőzéséből 43-at megnyert, egyetlen vereségét 2007-ben az amerikai Chad Dawsontól szenvedte el, aki megfosztotta őt a WBC félnehézsúlyú koronájától. Adamek ezután lépett a cirkálósúlyúak közé.

"Adamek nagyon tapasztalt, gyors, kellemetlen ellenfél - nyilatkozta Vitalij, a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka. - Nem számít, végül melyikünk küzd majd meg vele, a lényeg, hogy nem szabad lebecsülni."

Vitalij Klicsko legközelebb március 19-én, a kubai Odlanier Solisszal csap össze, míg a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoki címét birtokló öccse, Vlagyimir április 30-án száll ringbe a brit Dereck Chisora ellen.

Adameknek tavasszal még szintén lesz egy meccse, s amint azt a fivérek jelezték, ha ők mindketten, vagy a lengyel elveszíti soron következő találkozóját, a Klicsko-Adamek mérkőzésre nem kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását