2024. május 14. - Bonifác

Megkezdik a lakópark építést Devecserben

Devecserben is elkezdi a vörösiszapömlés miatt kialakítandó lakópark építési munkálatait a kivitelező VeszprémBer Zrt., miután a Veszprém megyei építésügyi hatóság jóváhagyott két engedélykérelmet.
2011. január 24. hétfő 10:56 - HírExtra
Petróczi Tímea elmondta, hogy a devecseri lakóparkban a vízközmű lefektetését és a csatornaépítési munkálatok előkészítését már elkezdték, a területen 105 házhelyet alakítottak ki. A kolontári lakópark közművesítésével már elkészültek, a villanyoszlopokat is felállították, a földi elektromos csatlakozó vezetékek lefektetése még folyamatban van.

A gázvezetékek kiépítéséhez szükséges földmunkákat befejezték, a gerincvezetéket lefektették, négy házhoz a leágazást is elkészítették - közölte a katasztrófavédelem.

A kolontári mintaház épületgépészeti alapszerelését befejezték, tíz további ház alapozásával végeztek, nyolc ház lábazati falát beöntötték. A kolontári lakóparkban összesen 21 házat építenek. Az OKF közbeszerzési értesítőben megjelent eredményhirdetése szerint a bontás és az újjáépítés nettó négymilliárd forintba kerül.

A katasztrófavédelem közlése szerint a X-es vörösiszap-tározó sérült északi falának végénél a sérülés rézsűzése, valamint a X/a kazetta déli gátja mentén a kavicstöltés magasítása és az úgynevezett dréncsövek fektetése folyamatos.

A Vidékfejlesztési Minisztérium jelentése szerint az időjárási viszonyok továbbra sem teszik lehetővé a szennyezett területeken a vörösiszap talajkondicionáló készítménnyel történő közömbösítését. A hétvégén a lerakókba a külterületekről 14.730 köbméter szennyezett anyagot szállítottak be. Az újjáépítésen a hétvégén 830 szakember dolgozott 506 munkagéppel - közölte a katasztrófavédelem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását