2024. április 29. - Péter

Sürgetik az autópálya építését

A Szegedet a nagylaki határátkelőhellyel összekötő M43-as autópálya megépítését és a 43-as út forgalombiztonságának javítását sürgette Makón Márton Imre, a Fidesz helyi önkormányzati frakciójának vezetője pénteken.
2007. december 7. péntek 11:50 - Hírextra

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, október 15-én adták át a közlekedési tárcának petíciójukat, melyet több mint 15 ezren támogattak aláírásukkal, ebben 43-as karbantartási és útjavítási munkálatainak soron kívüli elvégzését, valamint az M43-as autópálya mielőbbi megépítését kérték. Beadványukkal kapcsolatban eddig nem kaptak választ.

A frakcióvezető a petíció átvételéről szóló elismervényt és az időközben még összegyűlt további aláírásokat átadta Becsey Zsolt néppárti európai parlamenti képviselőnek.

Az európai parlamenti képviselő szerint Románia és Bulgária 2007. január 1-jei uniós csatlakozása teljesen felkészületlenül érte Magyarországot. Az M43-as autópályának már erre az időpontra el kellett volna készülnie, hiszen előre látható volt, ami be is következett, hogy a kamionforgalom a korábbi háromszorosára növekszik.

Az út építése azóta sem kezdődött el, s jelenleg a beruházás uniós támogatásához szükséges feltételek sem adottak, nem készült még el a szükséges régészeti és környezetvédelmi dokumentáció - mondta a politikus.

A kormánypárti politikusok az autópálya megépítését 2010-re ígérik Makóig, a beruházás része egy új Tisza-híd is, amelynek elkészülte, a jelenlegi árvízi viszonyok között, két nyár alatt kétséges - fogalmazott az európai parlamenti képviselő.

Magyarország december 21-től a schengeni övezet tagja lesz, így a mélységi ellenőrzéseknek jóval nagyobb szerep jut majd, a kétszer egysávos 43-as úton azonban nincsenek kiépítve a szükséges pihenőhelyek, így a korábbiaknál is nagyobb torlódásokra kell majd számítani - mondta Becsey Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását