2024. május 2. - Zsigmond

Orbán Kiróban is megvédené

Az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki az Arab Liga főtitkárával lezajlott kairói találkozója után, vasárnap Orbán Viktor.
2011. január 23. vasárnap 13:50 - HírExtra
Az egyiptomi látogatáson lévő miniszterelnök elmondta, a magyar EU-elnökség alatt is a gazdaság az egyik legfontosabb kérdés, majd ismét megerősítette, fő cél az euró megvédése. A magyar tárgyalódelegáció tagjaitól az MTI úgy értesült, hogy a megbeszélésen Amr Músza, az Arab Liga főtitkára egyebek mellett tájékoztatta Orbán Viktort az izraeli-arab konfliktusról, a tunéziai, az iraki és a szudáni helyzetről.

Amr Músza a találkozó után újságírók előtt azt mondta, túlzó volna ragályosnak nevezni a tunéziai események esetleges elterjedését, inkább hosszú távú megoldást kellene keresni, mert megítélése szerint korántsem politikai, hanem gazdasági és szociális okai vannak a történteknek.

A miniszterelnök Kairóban, a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon elmondott beszédében hangsúlyozta: Közép-Európán múlik egész Európa gazdasági jövője.

Orbán Viktor a konferencián röviden ismertette a magyar gazdaság helyzetét, megismételve: idén a deficit nem lesz több 3 százaléknál, Magyarország pedig az egyike annak a két EU-tagállamnak, ahol csökkenni fog az államadósság. Kiemelte, céljuk, hogy a fiataloknak, az új generációknak lehetőséget adjanak arra, hogy munkájuk legyen, és családot alapíthassanak.

Mint mondta, a választások óta eltelt hét hónap, és a magyarok már nem olyan pesszimisták, mint akkor. Orbán Viktor szerint azokat, akik Magyarországon fektetnek be, nemcsak jó gazdasági lehetőségek, hanem egy barátságos nemzet is várja.

Mi nem a civilizációk harcában, hanem az emberi méltóság tiszteletben tartásában hiszünk - fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórum után tartott sajtótájékoztatón úgy vélekedett, kétféle iskola létezik: az egyik szerint természetes, hogy a különböző civilizációk között a modern korban összetűzések vannak. A másik viszont úgy véli, ez egyáltalán nem szükséges, lehet együtt élni és együttműködni. A magyar miniszterelnök - mint mondta - utóbbinak a híve.

A kormányfő a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés lehetséges területei között említette például a vasútépítést és a vízgazdálkodást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását