2024. április 25. - Márk

Megvan az év csapata

A tavaly világbajnok spanyol labdarúgó-válogatottból hatan kerültek az európai szövetség (UEFA) év csapatába.
2011. január 19. szerda 17:10 - HírExtra
A klubcsapatok közül a Barcelonát képviseli a legtöbb futballista, a katalán gárdából szintén hat játékos - köztük a FIFA-aranylabdás argentin Lionel Messi - került az "álom tizenegybe", míg a Bajnokok Ligája-győztes olasz Internazionale alakulatából a brazil Maicon és a holland nemzeti együttessel vb-döntős Wesley Sneijder kapott helyet a listán.

MegvaA nemzetközi szövetség (FIFA) által múlt héten kihirdetett év csapatához képest egyetlen változás van: abban az Intert erősítő brazil Lúcio szerepelt, míg az UEFA együttesében helyette a Chelsea angol védője, Ashley Cole kapott helyet.

Az év edzője - ahogy a FIFA-nál is - a nyáron az Intertől a Real Madridhoz igazolt portugál José Mourinho lett.

A csapatot az UEFA honlapjának látogatói állíthatták össze szavazataikkal. Minden poszton öt jelölt közül választhattak a szurkolók.

Az év csapata 2010-ben az UEFA szerint: Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) - Maicon (brazil, Internazionale), Gerard Pique (spanyol, FC Barcelona), Carles Puyol (spanyol, FC Barcelona), Ashley Cole (angol, Chelsea) - Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Xavi (spanyol, FC Barcelona), Wesley Sneijder (holland, Internazionale), Andres Iniesta (spanyol, FC Barcelona) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), David Villa (spanyol, FC Valencia és FC Barcelona) edző: José Mourinho (portugál, Internazionale és Real Madrid)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását