2024. június 13. - Antal, Anett

Böczögő jól helytállt

Böczögő Dorina egyéni összetettben és egyik szeren sem jutott döntőbe a női tornászok pekingi olimpiai versenyén. A 16 éves magyar versenyző talajon kezdett, az első ugrássora végén kilépett, egyébként szépen tornászott, a bírók 13,925 pontra értékelték p
2008. augusztus 10. vasárnap 17:50 - Hírextra
Ezután következett az ugrás, melyben idén a katari Világkupa-versenyen negyedik volt. A szerenkénti döntőbe igyekvőknek két ugrást kell bemutatniuk, így Böczögő is kétszer kísérletezett. Az első - fóder-bicska félfordulattal - leérkezésénél erősen ellépett, ezért komoly levonás járt (13,375), a másodikat - Jurcsenko másfél csavarral - viszont pontosabban hajtotta végre, azért jobb értékelést is kapott (14,450). A szerrangsorba 13,912-vel került fel, amivel 12. lett.
Felemáskorláton nem volt túl erős, gyakorlata a zsűri szerint 13,200-at ért (72. hely).
A végén jött a gerenda, melyen jól szerepelt, ennek nyomán 13,950 ponttal zárt (64. hely).
Az összetettben elért 54,450 pontja az 52. helyet jelentette.

Böczögő Dorina: "Amikor a talajra léptem, egyáltalán nem izgultam, inkább egyfajta fura érzés járt át, ahogy láttam a nagy csarnokot dugig nézőkkel. Ez az olimpia tényleg más, mint a többi nagy világverseny. Élveztem, ahogy a gerendán csak engem tapsoltak, az ugrásnál viszont kicsit bezavart, hogy éppen a kínaiak legjobbja volt a talajon, így óriási tapsvihar és hangzavar volt. A talajjal és a gerendával elégedett vagyok, de összességében is. Egy biztos, új elemeket kell még tanulnom."

Petrovszki Pál, edző: "Dorina jól tornázott, voltak apróbb hibák, de nem érződött rajta, hogy izgult volna az ötkarikás játékok miatt. A rontott ugrás ellenére is ezen a szeren volt legközelebb a fináléhoz, a 12. helyen végzett. Igaz, azt is kiszámoltuk, ha megcsinálja hibátlanul, akkor sem tudott volna döntőbe kerülni."

Magyar Zoltán, MATSZ-alelnök: "Nagyon erős a mezőny, a finálékban majd óriási összecsapások várhatók, a csapatok között is. A mieinket tekintve sajnálom, hogy Dorina pont legerősebb szerénél hibázott, az ugrásból lépett el, de összességében elégedett vagyok teljesítményével. Gál Róberttől egy kicsit többet vártam volna, de az elmúlt időszak sérüléseinek ismeretében és a rövid felkészülés miatt teljesítménye elfogadható."

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását