2024. április 29. - Péter

Középdöntőben a fiaink

Bejutott a középdöntőbe, azaz a 12 közé a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután kedden 28-24-re legyőzte a japán csapatot.
2011. január 18. kedd 19:07 - HírExtra
Az gyorsan kiderült, hogy a két együttes nincs azonos súlycsoportban. Az első húsz perc jól sikerült (12-4), a következő tíz viszont nem, így a Mocsai-gárda 13-8-cal vonult pihenőre. A szünet után is volt egy jó és egy hosszú pocsék periódus, de ezekkel együtt is biztosan vette a japán leckét a válogatott. Mocsai Lajos csapata már kedden este középdöntős lehet, amennyiben Ausztria nem győzi le Izland együttesét. Szerdán szünnap lesz, csütörtökön pedig az osztrákok elleni meccsel zárul a csoportkör.

A magyarok az első körben kikaptak az olimpiai ezüstérmes izlandiaktól, de azóta minden meccsüket megnyerték, míg a japánok kisebb meglepetésre diadalmaskodtak az osztrákok felett, viszont vereséget szenvedtek az izlandiaktól és attól a norvég együttestől is, amelyet a Mocsai-legények legyőztek. A brazilok ellen hétfőn ujjsérülést szenvedett Katzirz vállalta a játékot, de csak a hajrában kapott lehetőséget.

Mocsai Lajos: "Felemás érzések kavarognak bennem. Felkészültünk a japánok nyitott védekezésére, és sikerült komoly előnyt szereznünk. Amikor viszont a mozgékony ellenfél visszahúzódott hatos vonala elé, akkor meg nagyon nem ment nekünk. Az átlövőink bizonytalanok voltak, s a japánok sokszor szereztek labdát, és indításból könnyű gólokat lőttek. Ezzel párosult, hogy az ellenfélnél a kapus remekül védett. Most várjuk az izlandi-osztrák meccset, mert ott már eldőlhet, hogy bejutottunk-e a középdöntőbe."



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását