2024. május 18. - Erik, Alexandra

A tenger gyümölcsei vannak most soron

A kanadai halászati vállalkozás szerint a kínai hamisítóknak újabban az Új-Skócia partjainál fogható homárokra fáj a foguk.
2011. január 18. kedd 12:20 - HírExtra
A cég szerint időről időre felbukkannak hamis logókkal ellátott tenger gyümölcsei termékek az
ázsiai piacon, amelyeket bizonyosan nem Kanada partvidékén fogtak.

A The Chronicle Herald beszámolója szerint a kanadai Clearwater Seafoods egy évtizede van jelen termékeivel Kínában, ám az elmúlt években egyre gyakrabban tapasztalja, hogy a cég márkanevének jogosulatlan használata mellett kerülnek forgalomba homárok, garnélák és kagylók az ázsiai piacon.

A vállalat értékesítési munkatársai nem egy alkalommal tapasztalták, hogy a kiskereskedelmi egységek és éttermek Új-Skóciában fogott termékként hirdetik élelmiszereiket, miközben bizonyos, hogy azokat nem Kanada délkeleti partvidékén fogták.

A Clearwater szerint nehéz megbecsülni a hamis márkanév alatt forgalmazott termékek mennyiségét vagy kereskedelmi értékét. Eddigi tapasztalataik szerint rendszerint izolált esetekről van szó, és a hamisítás nem olyan elterjedt, mint ahogy az a számítástechnikai vagy elektronikai cikkek esetében jellemző Kínára.

A vállalkozás külföldi érdekeltségeinek harminc százaléka Kínához kötődik, és mivel piaci részesedésüket tovább kívánják növelni, kapcsolatba lépnének az illetékes kínai szervekkel, hogy a hamisítás ügyéről tárgyaljanak. A Clearwater úgy látja, a kínai hatóságok egyre komolyabban veszik a hamisítás problémáját, így bíznak benne, hogy lesz lehetőségük a márkavédelmi
együttműködésre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását