2020. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Pánikban a tőzsde, beteg az almások vezére

Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója megromlott egészségi állapota miatt szabadságra megy.
2011. január 17. hétfő 18:46 - HírExtra
Ezt maga Jobs közölte, a cég alkalmazottjaihoz hétfőn eljuttatott levélben. A bejelentés hatására az informatika cég részvényei 7 százalékot estek. Az Apple, a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai és komputercége a tervek szerint kedden, piaczárás után teszi közzé negyedéves eredményeit.

Az amerikai és a világpiacot a legutóbb az érintőképernyős iPhone-okkal, iPadokkal és a táblakomputerekkel forradalmasító Apple rajongói attól tartanak, hogy a cég dizájnvezérelt termékei kevésbé lesznek innovatívak Jobs háttérbe szorulása esetén.

Jobs egészségi állapota 2003 óta kelt aggodalmat, amikor hasnyálmirigy-rákot állapítottak meg nála. A műtét és alternatív gyógykezelés után visszatért a cég irányításához.

A hogylétével kapcsolatos találgatások 2008-ban erősödtek fel ismét, amikor jelentősen lefogyott. 2009 januárjában Jobs a "hormonháztartási egyensúly hiányával" magyarázta a súlyvesztést, majd féléves betegszabadságra távozott, amely alatt májátültetésen esett át.

2009 júniusában vette fel ismét a munkát a kaliforniai Cupertinóban, ahol 1976-ban Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel egy garázsban összebarkácsolta az első Apple számítógépet. "Kérésemre az igazgatótanács egészségügyi szabadságot adott nekem, így az egészségemre összpontosíthatok" - hangzott a levél. Jobsot távollétében Tom Cook helyettesíti. "Szeretem az Apple-t és remélem, hogy amilyen hamar csak tudok, visszatérek" - írta az informatikai cég alapító vezérigazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását