2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az Erdő titkai

Kárpáti György Mór Erdő című 12 percese képviseli Magyarországot a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyében.
2011. január 17. hétfő 15:07 - HírExtra
Az idei Berlinalét február 10. és 20. között rendezik meg. A 25 új rövidfilmet felvonultató rangos válogatásba Kárpáti György Mór Erdő című rövidfilmjét is meghívták, az Arany Medvéért folyó versenyben 21 ország vesz részt - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t. Az Erdő című 12 perces fekete-fehér alkotás a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a KMH Film, a KraatsFilm és az Inforg Stúdió együttműködésében, a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Az 1984-ben született Kárpáti György Mór a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakos végzős hallgatója Enyedi Ildikó osztályában, az Erdő volt a negyedéves vizsgafilmje. "Az erdőben gyilkosság történik. Balázs ijesztően közel kerül az ügyhöz. Az élmény egyre jobban nyugtalanítja" - olvasható a film szinopszisában.

A Berlinale rövidfilmes versenyében az elmúlt években többek között Orosz István, Varga Csaba, Cakó Ferenc, M. Tóth Géza és Szilágyi Varga Zoltán mutatkozott be Magyarországról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását