2024. április 19. - Emma

Az ukrán versenyző lehet a fesztivál befutója

A Belgrádban zajló 53. Eurovíziós Dalfesztivál 2200 újságíró résztvevőjének körében a szombati döntő előtt Ukrajna képviselője, Ani Lorak számít a dalverseny befutójának "Shady Lady" című számával.
2008. május 24. szombat 08:06 - Hírextra
Jó győzelmi esélyeket adnak rajta kívül Jelena Tomasevic szerb énekesnő "Oro" című dalának. Magasan jegyzik emellett Portugália képviselőjét, Vania Fernandest a "Senhora do Mar" című versenydalával, valamint a 20 éves izraeli énekest, Boazt "The Fire in Your Eyes" című produkciójával, továbbá a svéd Charlotte Perrellit, aki a "Hero" című számot adja elő.

Az orosz Gyima Bilan, akit William Hill sportfogadó irodája az első helyre vár, az újságírók listáján péntek délután csak a kilencedik helyen szerepelt. A tollforgatók nem látják az első tíz között annak a négy országnak - Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Spanyolország - egyikét sem, amelyek mint az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) legnagyobb befizetői, automatikusan bekerültek a döntőbe.

Míg a keddi első elődöntőben az újságírói várakozások 90 százalékban teljesültek - csupán Szlovénia esett ki a versenyből -, a csütörtöki második elődöntőben negyven százalékban tévedtek előrejelzéseikben. A dalfesztiválra akkreditált újságírók ugyanis Fehéroroszországot, Ciprust, Bulgáriát és Máltát is a döntőbe várták, de mind a négy ország a kapun kívül maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását