2024. április 19. - Emma

Orbánék újabb szövegértési szégyene

Takarékos államot ígért a Fidesz-KDNP kormány, de helyette drágább, pazarló államot hozott létre- véli Varga László, szocialista képviselő.
2011. január 12. szerda 13:40 - HírExtra
Varga szerint 2010. december 1-ig már 200 milliárddal többe került az állam, mint 2009 hasonló időszaka alatt. Sőt, várhatóan 2010-ben összességében közel 5-600 milliárddal lesz drágább az állam, mint 2009-ben. Orbánék úgy látszik a köztársasági elnökhöz hasonlóan szövegértési- és fogalomzavarral küszködnek, ugyanis a takarékosság nem ezt jelenti.

A megugró költekezést javarészt saját forrásaikból – illetve részben EU-s forrásokból –
finanszírozták az intézmények. Sajnos ez is a költségvetést terheli, tehát az adófizetők zsebébe nyúltak- véli Varga. Ezek a bevételek ugyanis az állam által nyújtott szolgáltatások utáni díjakból jönnek össze, amit cég és magánszemély egyaránt köteles leróni, ha ügyét akarja intézni

Összegezve a pazarlónak, nemzetvesztőnek nevezett korábbi kormány évente 5-600 milliárddal került kevesebbe az országnak, mint az Orbán-kormány. Ha az pazarló, nemzetvesztő volt, akkor ez mi-teszi fel a kérdést a szocialista honatya.

Forrás: MSZP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását