2024. április 24. - György

Magyar kürtöl a Youtube-nak

A YouTube ma fedte fel annak a 101 tehetséges zenésznek kilétét, akik a 2011-es év YouTube Szimfonikus Zenekarát alkotják a Sydney-i Operaházban. A győztesek közé Nyerges Gábor, 23 éves magyar kürtművész is bekerült.
2011. január 12. szerda 12:11 - HírExtra
A videó pályamunkákat az előadóművészek képessége és technikája alapján egy szakértői zsűri előválogatta, majd a http://www.youtube.com/Symphony oldalon online szavazással a látogatók rangsorolták a jelentkezők feltöltött videóit. A győztes művészek egy hétre Ausztráliába utaznak, ahol egy hét közös próba után március 20-án komolyzenei koncert adnak, melyet mindenki élőben megtekinthet a világhálón.

Gábor 15 éve játszik kürtön, és rendkívül boldog, hogy a 24. születésnapja előtti napokban ekkora sikert ért el. „A neten bukkantam rá a YouTube Symphony Orchestra lehetőségére” - mondta.

“Megtetszett a lehetőség, mert egy távoli, számomra különleges országba, Ausztráliába szólt a felhívás, egy kiváló karmester, Michael Tilson Thomas vezetésével. Az is csábító volt, hogy a koncert helyszíne nem más, mint a világ egyik leghíresebb operaháza, a Sydney-i Operaház.

Nagyon várom már az utazást, a próbákat, és a koncertet, addig azonban még sok munka vár rám. Bízom benne, hogy sikerül új emberekkel megismerkednem, új barátokra szert tennem, és szakmailag is fejlődnöm. Izgatottan várom, hogy a különböző nemzetiségű, és kultúrájú zenészek hogyan kovácsolódnak egységes hangzású zenekarrá egy hét alatt.”

A YouTube Szimfonikus Zenekar az online videó-megosztó portál művészeti ágakat támogató kezdeményezéseinek egyike, mellyel igyekszik a kultúrát a legszélesebb körben elérhetővé tenni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jackbacsi87
2011. január 12. 18:23
Úgy terveztem, hogy minden évben pályázok, és apránként hozom haza. Sajna kiderült, többször nem jelentkezhetek.
Imádok enni, de inkább valami kaját nevezzenek el rólam...

Gábor
lehet más a kannás bor
2011. január 12. 12:58
hajráhajrá, kürtben jók vagyunk, lásd pl Lehel kürtjét. Vajon erről a srácról is egy hűtőgépmárkát fognak elnevezni?
gizimama
2011. január 12. 12:30
Megfújhatná az Operaházat Sydneyben
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását