2024. május 8. - Mihály

Hamarosan vizsgálják Assange kiadatását

A jövő hónapban vizsgálja meg az illetékes brit bíróság a Julian Assange-nak, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójának kiadatására vonatkozó svéd kérelmet.
2011. január 11. kedd 21:42 - HírExtra
A 39 éves ausztrál férfit, akit Svédországban szexuális bűntényekkel vádolnak, kedden meghallgatta az egyik londoni bíróság, és ezután döntött úgy, hogy a teljes tárgyalást február 7-én 8-án fogják tartani. Assange tagadja a vádakat. A meghallgatáson sötét öltönyt és sötét nyakkendőt viselő számítógépes szakember alig fél órát tartózkodott a megerősített biztonságú Belmarsh Magistrate bíróságon.

Assange jelenleg házi őrizetben van egy vidéki kastélyban, Nagy-Britanniában. Állítása szerint az általa alapított portál, a WikiLeaks az ő jogi csatározásai ellenére továbbra is folytatja a titkos dokumentumok nyilvánosságra hozását. Az Egyesült Államok dühét több ezer amerikai diplomáciai távirat nyilvánosságra hozásával kiváltó honlap decemberben egy nagy amerikai bank "etikátlan gyakorlatait" feltáró dokumentumok leleplezését ígérte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását