2024. május 17. - Paszkál

H1N1: mi adhat védettséget?

A vizsgált H1N1-fertőzésen átesett emberek szervezete olyan antitesteket termelt, melyek az influenzavírusok széles köre ellen védettséget nyújtanak számukra a későbbiekben.
2011. január 11. kedd 11:19 - HírExtra
A Journal of Experimental Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint a pandémiás H1N1-vírussal megfertőződött embereknél szokatlanul erős immunválasz fejlődött ki.

Olyan antitestek termelődtek szervezetükben, melyek az elmúlt évtized valamennyi szezonális H1N1-törzse, az 1918-as spanyolnátha vírusa, sőt még egy H5N1 madárinfluenza-törzs ellen is védenek.

"Ez azt jelenti, hogy valóban lehetséges az univerzális influenzavakcina" - mondta Patrick Wilson, atanulmány egyik szerzője, a Chicagói Egyetem munkatársa.

Világszerte sok kutatócsoport dolgozik egy univerzális influenza elleni vakcina kifejlesztésén, amely évtizedekre vagy akár egész életükre megvédené az embereket az összes influenzavírus-törzs ellen.

Ennek jelentősége óriási lenne, mert - a szövetségi hatóságok adatai szerint - csak az Egyesült Államokban évente 3300 és 49000 közti számban halnak meg influenza miatt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását